May 29, 2011

Live or Die ? Make Your Choice.

Hahah nak gelak sat ja.
Serius memang aku lambat gyla la kan tengok cerita ni.
Orang lain dah siap ulang tengok lagi,
Aku baru terkemut2 nak tengok. iskk
Ada la MANUSIA YANG BERNAMA AMAD HELMI
suruh aku tengok. Sebab apa hehh ? Tak takot la.

Jd betoi kat aku baru aku ketaq. haha Aku memangla penah dengaq kan pasai cerita nih.
Tp tak berpeluang lagi la.
Lani baru ada PELUANG.
Malaih cakap byk.

Ini adalah SAW TRAPS :



Adam memang hensem , tapi T__T




























Okayh. Chester Bennington pon ada. weewitt.







GAME OVER !

p/s : boleh jugak try menonton
Wrong Turn : Cannibal Movie

May 28, 2011

Goodnight Call

Seriusss aku suka orang muka seriuss.

Ahahahah. Kalaula mamat ni org Melayu pastu sekolah sekali ngan aku kaa. Senior pulak kan. hahaaishh =="





video


CUTE GILA BABENG ! waaaaaa T___T


p/s : Ermm. Lately aku perasantankan posts aku mmg emo. Daaaaaa. go away emo. Aku takmau kawan dah ngan hang.

Close My Eyes



I will close my eyes and try not to think .

Boleh tak nak buat azam 2011 masa hujung bulan5 dah?

Even dulu dah buat tapi tersasar jalan.

Pity me.

May 26, 2011

Oetoriya.

Walk away away and away.

It hurts when we know the truth.

But u have to accept the fate though it may hurt your heart like hell o yeah.

.

.

.


Ohh,

One more thing,

Aku memang SUKA orang permainkan perasaan aku.

Heheeee.

Thanksss naaa ?

Sayanggg sangat sangatt kat orang yg main main tu.

Wuwuuu GELIMAT okeh.

.

.



Heart to Heart




" Ya Allah, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya ATAU SEKALIPUN AKU ADALAH PEMILIKNYA, jangan biarkan aku merindukan kehadirannya. Jangan biarkan aku melabuhkan hatiku dihatinya. Kikislah pesonanya dari kelopak mataku. Dan jauhkanlah dia dari relung hatiku sementara kami masih belum halal bersama. Dan tetapkanlah hatiku hanya untukMu.”
Saya pinjam daripada ; Nurul Izyan. asweetofcandy.

p/s : senang & tenang tengok Tumblr Izyan (:

May 25, 2011

Kids Are Quick



TEACHER: Maria, go to the map and find North America..
MARIA: Here it is.
TEACHER: Correct. Now class, who discovered America?
CLASS: Maria.
____________ _________ _________ ______

TEACHER: John, why are you doing your math multiplication on the floor?
JOHN: You told me to do it without using tables.
____________ _________ _________ _________ ___

TEACHER: Glenn, how do you spell 'crocodile?'
GLENN: K-R-O-K-O-D- I-A-L'
TEACHER: No, that's wrong
GLENN: Maybe it is wrong, but you asked me how I spell it.

____________ _________ _________ _________ _____

TEACHER: Donald, what is the chemical formula for water?
DONALD: H I J K L M N O.
TEACHER: What are you talking about?
DONALD: Yesterday you said it's H to O.
____________ _________ _________ ____

TEACHER: Winnie, name one important thing we have today that we didn't have ten years ago.
WINNIE: Me!
____________ _________ _________ _________ ___

TEACHER: Glen, why do you always get so dirty?
GLEN: Well, I'm a lot closer to the ground than you are.
____________ _________ _________ _________

TEACHER: Millie, give me a sentence starting with ' I. '
MILLIE: I is..
TEACHER: No, Millie..... Always say, 'I am..'
MILLIE: All right.... 'I am the ninth letter of the alphabet.'
____________ _________ _________ __

TEACHER: George Washington not only chopped down his father's cherry tree, but also admitted it.


Now, Louie, do you know why his father didn't punish him?
LOUIS: Because George still had the axe in his hand..
____________ _________ _________ ________

TEACHER: Now, Simon, tell me frankly, do you say prayers before eating?
SIMON: No sir, I don't have to, my Mom is a good cook.
____________ _________ _________

TEACHER: Clyde, your composition on 'My Dog' is exactly the same as your brother's. Did you copy his?
CLYDE: No, sir. It's the same dog.
____________ _________ _________ _____

TEACHER: Harold, what do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?
HAROLD: A teacher




p/s : Lalalalaa~

May 24, 2011

Perkara Yang Lelaki & Perempuan Perlu Tahu



Lelaki perlu tahu yang perempuan:

  • Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.
  • Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.
  • Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
  • Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
  • Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
  • Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.
  • Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
  • Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.

  • Seks : Seks bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukanmenghanyutkann ya.


Perempuan juga perlu tahu yang lelaki :

  • Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).
    Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
  • Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
  • Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…
  • Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita.
  • Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  • Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  • Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  • Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’.
  • Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  • Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
  • Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
  • Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa…yang lain hanya kawan..
  • Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  • Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.


p/s : terjumpa. dan saja share. tak semua kat atas tuh sama kan? ;)

Uh Huhh ?

May 22, 2011

Dear You,



Sunday. 22052011.






Hari ni maybe last aku boleh hang out dengan kawan2 aku.


MAYBE laa.


Sbb depa dah nak balek. waaaaaaa :'(


Jgn tinggaikan aku sorang2 kat umah !


Setakat depa ada, hari aku tak boring lagi lah :)


Thanks kawan kawan :P


Harini p tgk Pirates of The Caribbean.


Besttttt wehhhh.


I likeeee ==,"




p/s : aku lebih memerlukan kawan kawan.

May 21, 2011

Change.



p/s : People change so that I learn to let go.

7 Hari Mencintaiku.




Ohh okayh baru beli ja.


Nampak kaver buku neh dah macam jiwang teruk kot. haha.


Siap lirik lagu 'Mengintai Dari Tirai Kamar' lagi.


Aku beli sbb SITI ROSMIZAH punya novel best,


daripada Andai Itu Takdirnya ke


Cinta Kau dan Aku ke Lafazkan Kalimah Cintamu.


dan the latest one = 7 Hari Mencintaiku.


Kebetulan pulak hero dy nama Khuzairi.


Macam classmate aku kat STEP plak.


Baca sinopsis,


laki kampung nak kat pompuan kaya yg ego n celupaq tahap nak mati!


So, aku pun beli :)


1000lebih muka surat.


Tebai kot pd novel2 lain yg aku penah baca.


Tak habis lg baca neh.


Mmg idea banyak la penulis ni. haihh.




p/s : dpd aku saket hati kan. bek aku lyn buku.

May 20, 2011

Betul Jugak Tu.


Love starts when u don't need it


and it ends when u need it the most.

May 19, 2011

This Is My VaiRai !


Vai Rai suka bising !

Vai Rai suka nyanyi sampai Mat Jan mai usha lam kelas !

Vai Rai gaduh sbb benda betoi !

Vai Rai ganas bila dengan yang tak sebulu !


Dan banyak lagi :)

.

.


Time balik sekolah :)


Waktu ni aku dah pindah. Sobsobb :'(






Qiamullail masa Form 3.




I presents to you ..


.


.


.


Tadaaaa ~


Vai Rai's leader.


Pinattttt Lee Jun Ki a.k.a Aon !
Dy ketua sebab dy berani dan keberanian dy terserlah


masa VaiRai lawan ngan Geng Jerangkung.


Yiahh yiahh !


Sedikit bermulot pedas yea. terimakaseh. hahah.


Ohh noo !


Ni la penggemar ;


1. Kyle Patrick (dulu Jared Padalecki. haha)


2. Teddy bear


3. Barbie


She is JoJo !


Aku panggil dy JoJo sbb muka dy ada iras JoJo penyanyi.


Dunia dy adalah CUTE THINGS !


Dy promote kat aku play doh haritu.


And suruh aku beli sbb aku tak penah maen play doh (siann) =="
Dy kata beli ar weh, sonok oo men !


Haha okee , sooner or later.



Ni aku ngan Dekya aka Firuz ~


Aku rock 'gyla' dulu.


Haha haha haha :p


Tak reti arr cerita pasai diri sendiri.


Hahah k, babai !


Nahhh .


Ni auntie Ida. hahaa.


Quite scandalismer. *apa aku cakap ni ?
Manja tahap KRITIKAL ! ==,


Tp rock.


Tp KUAT !


Jgn maen2, dy blajaq taekwondo.


Tangan mau berurat. haha.


Tp tgn dy bahaya sbb suka menyotong.


Taboh org pengsan paa? Betoi dak ida? :D


Ni lah minah otai sekali lam VRG !


Firuzzzzzzzzzzzz..zzzz ~ (tidoq)


Makcik ni agak havoc laaa.


Dy gila2.


Dy suka nyanyi lagu jiwang. sora sedapp.


Aku kenai dy masa Form2 sbb terasing kelas ngan member2 yg laen.


So, bleh jd rapat taim tu lahh . heee :)


Seriussssss best kawan ngan makcik nehh ==,










Tudiaaaaa. ni lagi sorang budak manja.


Theheee, tahap KRITIKAL gak.


Skali ngan suara2 dy manja ~


Merengek sediaa :P


Kecik ja budak nehh.
Mcm adik aku ja aku rasa bila duk ngan dy :P


Eyzaaaaaaaaaaaaaa !


Kawan lama bertemu di SMKPK. heee


Aku kenai dy masa darjah6 kat SKJ.


Then masok Form1, kelas skali, duk seblah2.
Keja duk mennn !


Masa form1 takleh blah noh kita eyza ? hahaha.


Penah silap pi masok toilet laki kat sekolah.


Patotla depa usha pelik jaa. haishh =="


Ni Intan. Intan anak cikgu Ramli.


Pak dy hensem. hehehh ==,
Intan ngan aku dulu minat Radja.


Nak Ian ngan Moldy.


Takleh blah toi. fanatik tahap dewa.


Dy ni laa duk cakap merapu ngan aku masa kat sekolah.


Tp pandai oooo.


Sampai Pinat the leader tulis kat biodata lam buku ;


" Don't be a **** anymore, i can't accept that.


Kalo tak, takmau dekat ngan ampa dah. Hehee"


Hahahahaa.Wekkk :p


Ohhhh ah moi chantekkkkk~


She's Izyan aka Yanyan !


Segak.


Penyanyi sekolah.


Peminat ramai.


Pandai
Perghhhhh. mcm perfect lahh ==,


Aku kenai dy dari form1 tp rapat since form3


Sbb kelas skali :)


Aku ngan yanyan penah tulis surat cinta kami dua kot.


Hahahaha, pelik2. saja syok2.


Spt biasa ;Pinat the leader menentang serta memangkah kami dua.


Sekiannnn :P


MEREKA IALAH MANUSIA YANG SENTIASA BERSAMA DENGAN VRG :


Aimy si budak kecik !


Memang kecik sangat3.


Adek aku tinggi lagi ! but she's cute.


Peminat sejati Korea.


Dy, JoJo, Pinat, Ida yg ajaq aku tgk Korea dulu.


Kami penah BAJET buat video clip Zen Me Ban cerita HanaKimi dulu.


Sbb masa tuh henset Aimy paling canggih sekali.


Kahkahhh lawak kottt buat vid clip!


Okayhh dy neh minah kalot terokkk kot.


P sana kalot p sini kalot.


Lintas jalan kalot.


Bawak keta kalot,


Tobat melayang kalo dy bawak keta. Hahaha.


She's nice.


Gambaq atas ni festaim aku tgk dy pakai baju ceni.


Hang chantek ! ^^


Mesti dy kata aku buang tebiat punya dgaq aku kata ceni.


Dy sajaaaaa~ haha



p/s : Walaupun tak semua member dalam ni macam dulu dah,


but we're still VaiRai Geng. hahaha.


Alhamdulillah setakat ni kami semua still berkawan baek lagi.


Selisih faham kadang2 tu standard la kan ?


I love you guys.


Hampa jantung hati aku. awwww ;D

May 18, 2011

18th May 2011.

Ohh i'm so full of 'C' = Chit = Shit.


And i can't stand.


Gambar diatas menunjukkan keadaan emosi tuan belog yang tidak berapa nak stabil.


Jadi janganlah sesiapa menambahkan kehangatan emosi tersebut.


Sebab serius aku meluat.


Sekian terima kaseh.




p/s : result mcm kump 24:7.

May 17, 2011

Yumni Hassan.




Tadaaaaa ~


Who is she ? She's one of my bestfrens kat KMP. And she's my classmate. And she's my Three Stooges :) She's beautiful, kan? Diam2 dy pun, dy neh pelakon terrrbaekkk. Hahaha, dramaqueen FARAH yg ajaq. Kenapa tetiba post pasai Yumni Hassan ? Ohh sebabb ......


Today it's her 19th BIRTHDAY !






HAPPY BIRTHDAY TO YOU ~


HAPPY BIRTHDAY TO YOU ~


HAPPY BIRTHDAY TO YUMNI SAYANG !


HAPPY BIRTHDAY TO YOU ;)


Aku kawan ngan dy masa first day masok kelas. Sembang punya sembang, rupanya dy adek kpd cikgu kakak n adek aku. N kakak dy plak rapat ngan kakak aku n da geng. Haishh keciknya dunia :)


Ucapan ; Yumni sayang, goodluck ya utk result xlama lagi dah. Hope u get flying colours result.ahaksss. And may ALLAH always bless you. Thanks for being such a nice frens !


I love you.