July 29, 2011

30 Days Blog Challenge : Day 8

Day 8 – A song to match your mood.










July 28, 2011

30 Days Blog Challenge : Day 7

Day 7 – Your dream wedding .





Taktau nak cakap pa.
Nah aku bg gambaq.

=.="


 RELATIONSHIP
 MARRIAGE
Until when when
(bak kata A.KAMSAN Zombi Kampung Pisang. Tak gitu nyeee ? )


source : Flyingpeas

July 27, 2011

Wordless Wednesday #3
























OKTHANKSBYE.

July 24, 2011

A Sweet of Candy aka Nurul Izyan Nasir.

Assalamualaikum and hello world ! Tiru pi la Anwar Hadi sat kan.


My mood's kinda sucks right now. Dunno why. Aaaaaaaaa  -__________-
I hate this feeling where i dun understand wadafak i feel about. Budooo ja ! (broken english pun jadi lah. bukan budak TESL kot.)







.
.
.

Setiap kali tengok gambaq ni, aku macam ..... SUKA !
Dear John by Nicholas Sparks :D


John and Savannah




Okay, today , July 24, 2011, I wanna wish someone. Happy 9teenth Birthday who is anak Inchik Nasir ! Hahaha. Nurul Izyan.





Yan, aku curi gambaq hang. Aimmm sori (Amir) !




She is really really really beautiful. Natural beauty oke ! Bukan jenih make up tebai tebai tu ! Tu tepung gomak. Kenai dia since Form1 lagi. Tapi rapat since Form3 sebab kelas sekali. She has a nice voice ! Aku suka hang nyanyi lagu Perwira masa kat sekolah dulu. Kami duk kata hang nyanyi lagu tu kat .... Tettt. HAHA. She's smart and also such a strong girl. Full of advices. Btw, the past is past right Yanyan ? :)


Ehh dy ni kalau time gila dy, memang gila jugak nih :P . But now dah Islamic noh ! Heeee. I'm so proud of you. May ALLAH always bless you. Take care :)

July 22, 2011

I Am Malaysian & 30 Days Blog Challenge : Day 6


Day 6 : A photo of an animal you’d love to keep as a pet .
.
.
.


Tadaaaaa ~


Maaaaa, nak ni ! Kucing gebu gebu. Nak gomoi. Nak ligan. Nak buli.



Ha padia ? TAKLEH ?

Oke okeh . fine fine fine (shuib sepah) .


.....................................................................................


Saja nak hapdet pasai bola sikit. *Aku dah kering idea nak blog menatang hapa dah.


Aku pun bukanlah kipas-susah-mati bola pun. Tapi kalau ada perlawanan besar rasa semangat jugak la nak tengok. Tambah2 kalau kumpui ramai2 depan tv. Heee. Tapi sepanjang Malaysia lawan ngan Arsenal , Liverpool & Chelsea , aku tengok masa Chelsea ja. Ngahaha. Tu pun kat rumah ja la. Nak pi sana macam .... dalam mimpi ja ? Haihh =.= 
.
.




Malaysia vs Arsenal.
Team feveret abang aku nih. ahem ahem. Aku tengok masa gol kedua ja. Tu pun online punya.

Malaysia - 0
Arsenal - 4

('Baguslah'. Hahaha)



Malaysia vs Liverpool.
Aku tak tengok yang ni sebab apa ntah ? Tidoq kot masa tu ? Buleh  pulak noh. Lalala. Tapi macam hebat jugak la walaupun kena bantai banyak.

Malaysia - 3
Liverpool - 6

(Bagus bagus. Daripada O kan)





Malaysia vs Chelsea.

Boleh gagah yang ni. Tension aku tengok. Tak gol2. Boleh kena sakit jantung (over dak?) aku tengok minit yang dah nak gol tapi .... HAMPEH.


Dahla first half asyik kena attack ngan Chelsea ja. Boooo untuk Chelsea ! HAHA. tak suka Chelsea. Tapi goalkeeper Malaysia, Farizal Marlias hebat ! *Tepuk tangan sambil standing ovation ~


Malaysia - 0
Chelsea - 1


(Takda la hebat mana pun Chelsea. Lalala.
Gol kontroversi kot.  Sbb nampak macam tidak melepasi garisan gol.)

.
.
.

Okthanksbye.

July 20, 2011

Wordless Wednesday #2


:)



Bloody Hell.

July 18, 2011

Cuak Vs Birthday

Huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuuuu ~
Aku cuak weh. Cuak tengok budak2 KMP batch aku duk cakap pasal U. Aku tak sabaq but at the same time, aku CUAK ! Malam kelmarin lepas isi borang online tu, nak click TERIMA TAWARAN kemain susah lagi. Cuak jugak mula2. Sebab dy tulis ;


" Harap maaf. Sesi tamat. Sila cuba pautan di bawah. "


Aku macam . Ehh ? Sesi tamat ? Hwaaaaaa, takkan aku tak leh accept da kot tawaran tu. Tanya2 kawan, kak senior, ooo. Line bodoh. Bz sebab semua pakat nak click. Standed la kan. Phewww (dm hati lega nak mampoih sbb bkn aku orang ja jd camtu. Ngeh ngehh).


Sepasai lagi, punya la besabaq ja isi borang tu. Mau bebai gak haku. Eyyy. Isi punya isi, tekan click, tengok2 jadi TER isi dua kali. Pastu refresh, HILANG pulak. Refresh lg, oke balik. Pening. Grrrr.

gambar ihsan Mr. Google.


Lepas habes isi, baru tau dapat dewan penginapan peajar (dpp) mana. Aku dapat dpp Yayasan Al-Bukhary. Ramai gak dapat situ. Ada classmate aku masa sekolah dulu. Kos sama, dpp sama. Kalau bilik dapat sama best gak. Aku takut la bab2 roomate ni. Uhuk uhuk. Kalau dapat orang macam Aimi ngan Amirr takpa lagi, ni kalau dapat macam Si Dia , huwaaaaaaaa, aku tamauuuu. Mau gila duk pikiaq masalah rumate :'( . Mintak2 la dapat rumate cool2 ja plus nak yg tak lupa bab2 agama. Boleh sentiasa peringatkan aku. Aminn. Heeee.


TAPI !


Yg aku rasa macam ragu2 ja perasaan aku ni  bila bilik kat dpp YAB kalau laki 2 orang, tapi kalau pompuan 4 orang . Arghhh macam sempit gyla ja. Kalau bilik kat matrik lain cerita la. Hmmm. Kak aku dulu dpp Tradewinds. Sempit la jugak. Tapi dy 2 orang ja. So aku taktau la. Kalau 4 orang cambest gak. Kalau sorang buat perangai, aku boleh cakap ngan sorang lg. HAHA. Yg aku qeja duk pikiaq ada masalah roomate ni pasaipa ntah ! HAIHHHH ! =..=


Mcm sempit ja meja study tu. Nak buat camana, dah terbiasa ngan meja study dulu. Luas. Tapi study haram dakpon. HAHA =.="
.
.
.

Dah la, malaih cakap pasai ni. Cuak tak habis lagi kot. =.="

Jom cakap pasai ni pulak :



Taraaaaa . Sila usha yang di sebelah kiri pandangan mata anda. Yg sebelah kanan , Amirr. Hah, camana ? Chomey kan dedua. Ngeh ngeh. Jgn marah ya ampa dua. Harini adalah hari bersejarah bg yang sebelah kiri tersebut iaitu NUR AIMI SULAIMAN ! Sebab 18 Julai 1992, dy telah diberanakkan oleh mak dy di Kuala Terengganu.


Happy 9teenth birthday Nur Aimi aka Nini Sweeties !


Aimi ni masa mula2 masuk matrik innocent gyla =.=
Rasa macam, ohh baiknya beliau. Macam angel. Tapi aku ada perasan something time kami orientasi ..... bila dy duduk ngan member sekolah dy , Aida. Dy macam .. errr ... macam, ehh inikah Aimi yg aku kenai ? qempang terok ! HAHA. Lama2 baru dy tunjuk perangai sebenaq dy. Tapi, dengar cerita dpd kawab dy, dy lain dahla kat sekolah dulu ngan kat matrik. Kat matrik dy jadi MATANG . Ahhhhh, aku sayang gyla kat semek sorang ni.


Sebab ?




1. Dy kaunselor aku. (tak kesah la bab akademik ka cintan ka dll)
2. Dy selalu peringat suruh sembahyang n baca Al-Quran.
3. Dy penyabar.
4. Dy kuat aka tabah oke !
5. Dy rajin sangat2 !
6. Dy budak bijak ! ahem ahemm ;)
7. Dy pandai ajar orang. Dat's why dapat UPSI kan Miey kan ? Heee. Jd lecturer ! Beat her noh Nur Aimi !
8. Dy gila gila.
9. Dy ada SIXTH SENSE yg kuat. Kdg2 apa yg dy rasa or fikir, mmg benda tu lah akan jd nanti. Haihh. Ingat lg dak Miey sixth sense apa ? Hehehee.
10. Dy matang. *kalau sapa kata xmatang, aku xtaula. pi cuci mata sikit. 




Miey, aku puji mu banyak dah ni. Bila lagi nak mari Kedah. Kuor ngan aku. Belanja gop sket. Ngahahaa~

July 15, 2011

Moviesss Dan Tawaran

Cerita hari ini adalah, jeng jeng jengggg ~
Mari kita membuat Movie Marathon versi Melayu punya ! Heheheeee.
Movie yang berkurun manahala dah nu. Kahkahh. Biasalaa, tak sempat pi wayang, kita layan kat rumah ja la. Sobsobss. Betoi dak ? =]



 Penunggu Istana ni aku tak suka sangat la. Tapi dah kak aku download then ajak tengok, tengok je la. Grrr. Uncle Seekers hingaq (bising) gyla dalam tu mula2. Harharharr.  Pelakon tak dikenali. Tapi ada sorang ni ja aku penah tengok pun. Tak seram pun . Yang aku tau, pompuan tu menjerit ja keja. Haihh. Sampai mak aku bangun dari tidoq mai usha plus kutuk2 jeritan tersebut . =.="


Cerita mengarut !
Tapi layan jugak la. HAHAH. Macam over ja pompuan tu. Tapi aku suka style dy. Sempoiii. Tapi oke jugak la. Farid Kamil & Pierre Andre berhati suci murni sikit.



AKU BENCI CERITA NI ! Grrrrrrrrrr. Hantu dy lawak gyla ! AHAHAHAHAHA ! Siap ending , hantu duk headbanging boleh. Boleh plak ada orang kata ending dy sedih. Hishh, mengarut ! Kilafairy berlakon gedik memang jadi ahh. Sampai aku meluat.




SERU MENYERU anda . Aummmm. Haaaa, cerita ni best ! Tapi aku kompius, ni cerita hantu ka cerita bunuh2. Haihhh. Tapi stai. Sebab part terkejut dy nak agak best jugak. Hantu dy much better la daripada Karak punya hantu. Tapi ending cerita ni takleh blah ! Ahahahahaha !


Nur Amina , Adam , Aidil.
Hehehee. Best la cerita ni. Scene dy cantik. Flashback cerita dy pun cantik. Lagi satu, aku suka sebab movie ni kan macam Islamik sikit. Ada jugak la part sedih. Aku suka aka tacing yang Mamat tanya kat Adam masa Adam terlantar kat hospital ,


" Abang, kenapa orang baik2 selalu pergi dulu ? Kenapa tak orang jahat macam saya? "


Doa Adam pulak masa kemalangan :

" Kau ambillah apa sahaja kecuali dia (Nur). "


Dialog Aidil kat Amina :

" Selagi abang hidup, abang akan sentiasa ada disisi Adam dan Nur. "
(memang sampai ke tua dy ada disisi Nur pun lepas Adam dah mati.)
.
.

HAHA. Feeling lebih la plak haku nihh. Oke dah !




Tak sabaq nak tunggu Isnin minggu depan. Episod akhir JUVANA. Nak tengok apa jadi ngan Warden dan cikgu2 lelaki sekolah juvana yang teramat saiko! Tuihhh *geram


Alhamdulillah, syukur :)

July 14, 2011

30 Days Blog Challenge : Day 5.

Day 5 – A photo of yourself two years ago.

Date : 30 Disember 2009.
Location : Depan rumah Eyza.
Picture taken by Ida.

July 13, 2011

30 Days Blog Challenge : Day 4

Day 4 : Your favourite photograph of your bestfriend.

.
.
.


Firuz Nabila | 19 | Minah senget | Gilagila | Taken by Zumie


Aku kenai dy ni masa Form2. Dy baru pindah SMKPK. Sebelum ni skolah lain la. Masa dy masuk mula2, dalam hati aku kata,


" Gyla otai minah ni ! ".


Mat Jid takleh blah skali. Gataiii !


Terus nak lantik dy jadi penolong ketua kelas. Tapi dy takmau. Hampehh betoi. Tapi lama2 kenai pompuan ni, hahahah. Mau la keras perut aku duk gelak ngan dy. Jadi kamceng teruihhh. Dah la gyla2. Haihh. =="


Kat mana ada aku, kat situ ada dy ! Kat mana ada dy , kat situ ada aku. Sampai ada kata kami lesboo. Cehhhhhh ! Macam pa gi !



p/s : Taktau pasaipa, tapi aku suka tengok gambaq hang yg ni.
Grrr. Geram weh, tokak mau ? >.<

July 12, 2011

Happy Birthday To You !

Nak kena bagi amaran ke dak hahh ? Oke jangan baca kalau takmau baca. Pi baca hat lain naa ? :P



MEMPERSEMBAHKANNNNN :


Teng tereng teng , teng tenggg .
Teng tereng teng , teng tenggg .
Teng tereng teng teng teng tenggg .
Teng tereng teng .... tengg teeengggggggg !

(Bayangkan lagu Happy Birthday Piano Version and berakhir dengan bunyian Orkestra.)
.
.
To this girl ;

Alyaa Afiqah aka Aly Domo !

Happy 9teenth birthday Alyaa !


Ni lah Alyaa yang aku buat birthday prank kat dy sampai jatuh terlentang tu. Grrrr (dendam2). Hahaha. Actually dy ni bukan roomate aku dulu. Aku bilik 107, dy 106. Hak elah , jiran ja pun. Tapi disebabkan masalah ngan roomie dy yang sorang tu, dy pindah bilik 107.


Budak ni happening ja orang dy, Nakaiii. Chomeyy, Gyla. Tak betul. Sewel . Minah rock. Yang penting ada bebear besaq ooo orang bg hadiah kat dy, Tetttt. Hahaha. Weyh aku tengah kutuk plus puji  hang ni Alya. Banyak kenangan ngan dy ni sampai la dy dapat tawaran Uitm kat sebelah matrik ni ja. Dy terima. Huwaaaaa. Berakhirlah kisah hidup Alyaa di KMP.


Alyaa ni ngengg tau ark, ada ka patut masa Mak Guard ronda tengah2 malam, tak ingat lak bulan puasa or tak masa tu, aku & Alya mengendap kat tingkap bilik pantri, tetiba nampak 2 orang mak guard baru otw masuk blok kami.


Alya : Nak buat jahat dak ?
Aku : Apa ?
Alya : Aku nak buat bunyi sat .
Aku : Hang ni betoi ka ni ?
Alya : Ha laaa. Pastu satgi kita blah aa.


Tetiba dy buat bunyi kuat2. Nak ala2 seram2 tak seram sgt. Tapi .... lawak pundapundi weii . HAHAHAH ! Mak guard tu tercari2 ja. Pastu depa masuk blok, dan2 celapak lari masuk bilik. Naseb bek bilik pantri sebelah ngan bilik kami ja .

Gendut (bebear Alya)


Alya & aku : (Gelak2 macam org gyla).
Aimi : Kenapa weyh ?
Aku : Alyaa kacau mak guard .


(Aimi dah buat teringin nak join lak. Heheheee.)

Tetiba dapat idea, mak guard lalu depan pintu bilik, then nak bukak secara DRASTIK. Bagi dy terkejut beruk . Aku tak tengok la pulak yg tuh. Tapi yg pastinya lepas depa bukak pintu mak guard tu memang tekejut ah. KAHKAHKAHH. Gelak macam hampeh lagi dua2 ekoq tu lepastu. Hahah. See ? Nakal ohh Alyaa Afiqah ni.


Satu lagi pengalaman ngan budak nakai ni, bila buat jahat tapi x kantoi. Hahaha. Apa yg jahatnya tu ? Rahsiaaa la. (memang tak kantoi kat dunia kan ? kat akhirat ? err ... huhu ). Dan disebabkan tu jugak aku rasa macam ... MUET kami semua dapat sama ja. Hahaha. Kena sumpahan felo tersebut kot. Ishh , tak baik2.. Oke, itu saja pasal Alyaa Afiqah saya . Heheee.


Dan teruskan kepada birthday girl seterusnya , taraaaa ~~
.
.



Khatijah Mohamad aka TJ !

Happy 9teenth birthday jugak untuk hang TJ !

Budak ni pun ada sat ja dengan kami. Dy pindah sebab dapat tawaran SPA. Nursing. Weh kawan aku jd nurse pulak . Heee. Katil dy side aku.. Atas katil Aimi.


Gyla best minah ni. Rempang gyla tapi suara Ya Allah punya manja. Pastu dy rajin pi masjid masa kat KMP. Blok aku dekat ja ngan masjid. Aku dengan Aimi senyum2 je la. Heheheeee :P


First dy masuk 107, aku n Aimi ajak dy jalan2 petang tu. Masa tu ada pemilihan untuk Kakom. So kami duk tanya masing2 la sama ada nak masuk atau tak . Sbb petang tu ada test menari/ menyanyi utk Kakom kat Dewan. Dy kata dy penah try tarian Zapin. Saja ja pi menyemak tengok orang. Tak join pun. Cehhh, yo yo oww teh tarik ja weyh !

.
.
.

Ada satu malam ni , sembang pasai pakwe. Dy kata apa tau ,


" Ishh. Kalau kapel ja nak kena jumpa family la apa la, cakap sai kawen la. Kalau laki cakap camtu ngan aku, aku taboh melelong kot ."


Hahaha. Lawak betoi. Pernah kami spend time ngan dy mandi manda kat Gua Kelam sat. Lama2 duk dengan dy tetiba dy dapat tawaran SPA. Mak dy cakap suh pi SPA. senang sikit. Dah kompem keja. Dapat elaun lagi. Haihh untung2.


K, habes pasal TJ yg rockkk ni.
SEKIAN , TERIMAKASEHHH !



Hehehee. Panjang kan entri ni. Pasai member, gua tak kisah sangat . Tapi kalau kawan aku nak share pakwe ngan aku, aku takmau la. HAHAH. Kbye !

July 11, 2011

Childhood.

Formspring question of the day  : What's your fav game from when you were a kid ?



Tetiba aku teringat game2 yg aku pernah main masa kanak2 dulu. Selain dpd main Masak Masak atau Spy Menyepai atau Teng Teng atau Toi (Galah panjang) dll ngan jiran sebelah dan dua belah lagi terbelah2, game menggunakan teknologi jugak gua sapu . Hehehe.


Dalam banyak2 terlekat satu game kereta chomey ni dalam palahotak aku, Waaaaa, nak main lagi leh ark ......


Banyak game Playstation ja dulu main. Yala, baru dapat playstation. Yo yo oww ja seronok duk main. Dah lama2 lepas tu dah takleh main sebab ayah aku rampas simpan ntah kat manahala dah, pastu masa jumpa, dah  rosak kot. Memory card pun dah takleh guna. Gyla sadis sedih =.="


Antara game2 tersebut adalah :


Teng tereng terenggg !



BACKYARD SOCCER.
Main bola belakang rumah pun jadi laaaaa ~


Yang ni memang tersangat paling ya'amat BUDAK BUDAK sekali ! 


HUGO'S ADVENTURE !
Yihaaaaa, best jugak la. Boleh tambah skill mencarut nih.


ASTERIX MAXIMUM GAUDIUM !
Aku paling suka part lawan makan ni. Perghh, buat aku kalut serupa hapa lagi . Makan PORK lak kan. Nampak dak RANGKA BESAQ tu ? Hehehee


Mari menguji minda bersama WHEEL OF FORTUNE ! Pilih lokasi permainan kat Las Vegas yeaa ;P


Game KIRIKOU. Kanak2 Afrika bogel ni best jugak la. Main pedang. HAHA.



RUGRATS IN PARIS THE MOVIE versi game. Seronokkkk main ni time budak2. Tambah2 bila dah sampai taman tema tuh. Ada dinosour besaq woooo (cara cakap budak2).


ARTHUR, READY TO RACE ! Arthur ni best ! Dy race naik keta papan. Ntah papa ja . Tapi menarik. Hehehee.
.
.
.


Dan dan dan seterusnya mempersembahkan game kesukaan aku semasa hingusan meleleh2 (hyperbola) :

Taraaaaaaaaaaaaa ~


Putt Putt ni nama kereta tersebut. Waaaa, aku tengok gambaq ni , rasa nak main balik ja benda alah ni. Alahaii ..........

JOM MULAKAN PENGEMBARAAN !








Masa pergi tempat ais ! Wuu sejuk maaaa



.
.
.


Heheheeeee. Budak budak tak aku yang budak budak pada zaman budak budak aku ?