July 11, 2011

Childhood.

Formspring question of the day  : What's your fav game from when you were a kid ?



Tetiba aku teringat game2 yg aku pernah main masa kanak2 dulu. Selain dpd main Masak Masak atau Spy Menyepai atau Teng Teng atau Toi (Galah panjang) dll ngan jiran sebelah dan dua belah lagi terbelah2, game menggunakan teknologi jugak gua sapu . Hehehe.


Dalam banyak2 terlekat satu game kereta chomey ni dalam palahotak aku, Waaaaa, nak main lagi leh ark ......


Banyak game Playstation ja dulu main. Yala, baru dapat playstation. Yo yo oww ja seronok duk main. Dah lama2 lepas tu dah takleh main sebab ayah aku rampas simpan ntah kat manahala dah, pastu masa jumpa, dah  rosak kot. Memory card pun dah takleh guna. Gyla sadis sedih =.="


Antara game2 tersebut adalah :


Teng tereng terenggg !



BACKYARD SOCCER.
Main bola belakang rumah pun jadi laaaaa ~


Yang ni memang tersangat paling ya'amat BUDAK BUDAK sekali ! 


HUGO'S ADVENTURE !
Yihaaaaa, best jugak la. Boleh tambah skill mencarut nih.


ASTERIX MAXIMUM GAUDIUM !
Aku paling suka part lawan makan ni. Perghh, buat aku kalut serupa hapa lagi . Makan PORK lak kan. Nampak dak RANGKA BESAQ tu ? Hehehee


Mari menguji minda bersama WHEEL OF FORTUNE ! Pilih lokasi permainan kat Las Vegas yeaa ;P


Game KIRIKOU. Kanak2 Afrika bogel ni best jugak la. Main pedang. HAHA.



RUGRATS IN PARIS THE MOVIE versi game. Seronokkkk main ni time budak2. Tambah2 bila dah sampai taman tema tuh. Ada dinosour besaq woooo (cara cakap budak2).


ARTHUR, READY TO RACE ! Arthur ni best ! Dy race naik keta papan. Ntah papa ja . Tapi menarik. Hehehee.
.
.
.


Dan dan dan seterusnya mempersembahkan game kesukaan aku semasa hingusan meleleh2 (hyperbola) :

Taraaaaaaaaaaaaa ~


Putt Putt ni nama kereta tersebut. Waaaa, aku tengok gambaq ni , rasa nak main balik ja benda alah ni. Alahaii ..........

JOM MULAKAN PENGEMBARAAN !








Masa pergi tempat ais ! Wuu sejuk maaaa



.
.
.


Heheheeeee. Budak budak tak aku yang budak budak pada zaman budak budak aku ?

4 comments:

Izzati Nazifa said...

one more. mario games hahaha dia punya sound tak boleh blah la

Lily Suhaili said...

Ha'ah laa !
Lama tak main Mario !
Lupa lak kat Mario kecik2 comey tu. hahahaha

Izzati Nazifa said...

apa ni lily. bley lupa kat pakcik mario kita tue ahahahaa

Lily Suhaili said...

Hehehe.
Mario sembunyi, tak nampak.
so tak dapat ilham nak amik dy, aisehh .