August 29, 2011

Salam Aidilfitri Made by Malaysians .



Ini entri kedua untuk harini sebab aku berkobar-kobar nak buat pasal entri Raya Aidilfitri dan Merdeka.
Theheee. Yaa. Pulon itu aku.
Sila muntah hijau kuning depan laptop.
Kalau rasa nak terberak , pi jamban. yea ? smileee :DD


Esok dah nak raya weyh. walahhhh . sat ja kan.
Dah habes dah bulan puasa. rasa sedih  :(
Semalam tarawih terakhir aku tak buat pun. Rasa rugi gyla.
Tapi malas yg teramat sangat semalam.
Taktau kenapa. aduhhh -.-'


Ditambah pulak dengan cuaca yang teramat best kan.
Hujan tak berenti sini.
Mintak mintak jangan banjir sudahhhh. Satgi .... tak beraya aku.
Sobsobss.



Sempena hari raya ni aku nak mintak maaf dekat kawan-kawan aku tak kira lah yang dah kawan lama dah ataupun baru kawan dengan aku.
Kawan sekolah ka, matrik ka, blogger, facebooker, tweeple,
dekat formspring dll. Aku tau aku suka melawak gila dengan depa.
Dan aku ialah penggemar buat teruk tahap kronik .
Kawan2 aku yang dah biasa dengan perangai aku pun boleh pening lagi dengan aku. So, kalau agak-agak macam terasa dengan aku,

aku mintak maaf eh ? Heeee ( mahapkan lerr, nehh ? =P )





Dan aku jugak nak wish kat semua rakyat Malaysia :


 " Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke-54 tahun ! "


*sambil background music Jalur Gemilang & Keranamu Malaysia.



I love this video ! Terrrbaek Mat Luthfi :D

Dan aku suka quotes from Milimilo


" I am Muslim first , I am Malay second. But that does not makes me less Malaysian. "





P/s : Salah ka aku nak berharap dapat duit raya lagi ? :P


And That's Why I Smileee .

Arhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !


Puasssssssssssssssssssssssssss gyla dapat keluaq kemaren .
Janji pukul 11 pagi . Keluaq pukul 12
( dah biasa dah dengan janji keling camni . HAHA )


Macam biasa . JoJo tuan punya kereta. driver = Zaymar .
Penumpang terhormat ( haktuihhh ) = Aku & Nunu .


Mula2 dah nak pi Jitra Mall , hampeh ja . parking full . Jem pulak .
Duk perabeh masa dah tang tu . pastu pusing tang len, blah la pulak pi alor star .
Tu pon sama naik laaaaaaaa  -.-'
Dahla hujan sepasai .
Jem tahap anak ayam gi . grrrrr. berjam habeh tang tu gak. baru boleh masuk Pacific.


Jitra

 

Alor Star




Memang manusia ni suka kerja last minute ni kot.
Seseeeeeekkkkkkkkkkkkkkkk -.-'
Serabut pala hotak tengok.
Masa keluar dengan parents haritu aku,
sempat laa lagi tidoq kan lam keta sementara Jitra nak sampai Alor Staq tu .
Ngahahaha ( buat terok )





Dah sampai yg bestnya masuk kedai cd dulu.
Raya2 nak makan ngan pakai cd gamaknya :P
Jumpa cd cerita Hostel !
JoJo kata cerita tu ala2 SAW ! dah semestinya la aku eksaited kan nak tengok. theheee
LIMA HENGGET baq hang . aku beli ja laa . HAHA





Jalan punya jalan punya jalan dalam tuh , jumpa la ex-schoolmates .
Jumpa Syiqah masa tengah cari parking lagi.
Rasa macam nak kelui ( panggil ) dy ja. Tapi malu kot orang aih.
Dahla duk lam kereta tengah bergerak gi. Dy tang mana hala nuh. Bhahaha.
Jumpa chaed. Jumpa Kinah ( terkejut jumpa Kinah. teringat MAMI ngan MAMU :P  )

Segak laa Syiqah ngan Kinah skang ni. I loikeee . Aku ja yang kui huduh . sedih gila =..=


Balik2 singgah Jitra Mall. Sebab nak beli benda sikit.
Pastu balik. Yahoooooo. Tersangatlah happy dapat keluaq. Haisss.
Kalau keluaq dengan depa memang TAK SAH kalau tak gelak sampai senak perot . heeee.
( Zaymar duk bebai jalan jemm. kami duk hingaq. berasap ohh dy. Kihkihh )


_________________________________________________________


Malam pulak buat sesi mengetupatkan ketupat .
Ayat cam apa ntah ? hehehe.
Tapi hidung aku memang spoil gila nak mati laaaa. heshh .
Hidungku bergatal-gatalan sehingga menyebabkan kebersinan pada tahap maksima -.-

Sambil-sambil tu ayah, abang & kakak aku tunggu football match.
Arsenal vs Man United. Aku tgk first half ja.
Syiok gila tengok Arsenal kena bantai .
Abg aku mesti redha ja kan Arsenal kalah. Gahahah.








.
.
.

Rasa eksaited pulak nak raya but at the same time cuak !
Sebab dengan habesnya seminggu raya maka aku kena sambung stadi balik.
Wuwuwu, masa lama duk rumah bosan.
Kalot mintak boleh sambung stadi awal.
Tapi masa dah agak2 dekat dah nak masuk u, cuak laa pulak.

.
.

Plus sedih jugak la sebab ada kucing yang selalu menumpang makan kat rumah aku tu da mati sebab sakit. kesian kat dy.
Dulu masa dy curi curi makan makanan kucing aku,
aku gempaq dy , celapak lari.
Kucing aku pun duk berbaik hati macam aku pulak ( aku terpuji diri sendiri ka? ) -.-
Bagi kucing tu makan tapi dy makan sikit pastu kalot mintak makanan lagi. Hadehhh. Tapi lama2 pun aku biaq ja laa. kesian laa.
Sebab dy duk kawan dengan kucing aku yg dipanggil Pak Su oleh aku. Ngahahah .


Ni yang mati tu :'(


Plus plus plus and plus lagi anak kucing aku hilang. Grrr !
Hang pi mana Boroi weh ?! Dekat deka raya jugak kan hilang ? Hmmm.
Rindu nak tengok dy ikut orang sampai tepi kaki .. T__T


Walaupon hang datang tanpa diundang dan hilang 2 ekoq adik beradik hang yg lain sebab mati, tapi aku tetap sayang hang ......
Budak kecik boroi ........................ :(




August 26, 2011

30 Days Blog Challenge : Day 10 + Eid Short Film

Day 10 : A photo of your favourite place to eat .


Psstt : kak aku duk dengaq lagu raya kot. ni yang aku eksaited nih. yahooo !


( sambung balik cerita )


Ohh well well well.
Aku ni mana mana tempat ja berkaitan makanan aku tak kesah pun .
Janji tempat tu makanan dy sedap, bersih, servis bagus .
Perghh memang aku suka lah . aummm !
Tambah lagi kalau tengok kedai tu ramai orrang means mesti sedap kan makanan depa?.
Aku tak kesah . janji perut aku kenyang .
Well, i dont like food. But i LOVE it . kihkihh


Kalau mak aku dy memang cerewet .
Satgi kalau nampak kedai tu gelap ja, mula la dy malas.
Kang banyak nyamuk lah apa lah. waaaaaaaaaa.
Yang tu ja la kecerewetan dy .
Dont let your life go fussy mussy , uuuu .



Okayh ni bajet macam dapat breakfast set voucher la kat hotel kan. suka sukaa. tapi malas bangun kalau ayah aku ajak pi. aaaaaaa.



Takpon makan western food kan ? Hehehe. Parap pa pa pa. I'm lovin it.



Restoran yang ala ala eksklusif gitteww .


Restoran mamak yang ni ? #punboleh
( Ni yang duk tak duk lapaq roti canai ni =.= )


Tapi aku suka lagi yang nih ! Hehehewww .



Kedai biasa2 kalau makanan sedap, rembat ja laa. cangak apa lagi :DD
.
.
.

Tapi paling best kalau makan kat sini .......


Makan kenduri laa ! free pon free. wahahaha . layannnn ~



Jom layan video depa ni sat . Aku promot lam blog pulak dah. Hahaha. this is their first attempt in making short film. So, biasalah kan if ada yang tak kena kat mana2 pun kan.
( Aku mmg nak tergelak gilababi la tengok Am ngan Chelat berlakon. adoooi. Ni pun aku tengah tergelak sorang2 ni okeh :P )

( *Am = si pembonceng moto yg tercedera & Chelat = samseng baju hijau ).
Apa pun , good job Yeop !

.
.
.

And terjumpa this song jugak ..



I stalk your profile when i miss you. Tengok semua gambar you tanpa jemu.
HAHAHA. boleh pulak lagu macamni noh.

Zasssssssss ~


August 25, 2011

Tolong Gue, Kalian | 30 Days Blog Challenge : Day 9

Aaaaassalaaaamualaikum Cikguuuuu ............
( nada budak sekolah bagi salam )




Weh ! Nak mintak tolong nih .
Aku ni kalau dah baca entri orang tu , memang la ada nafsu jugak kan nak komen .
So disebabkan aku ni buta IT sikit ,
Aku pun nak mintak hampa habaq sat kat aku macam mana nak buat kalau jadi lagu ni haa .
Tudiaa , baca tu bagi pekat piau utagha sikit nohhh .




1. Kalau macamni aku reti lagi nak komen .





Yalaa. yang pop up window tu kan . senang ja dah yang tu .
Dan yang ni allow cik anon untuk komen jugak.



2. Kalau macamni pun reti lagi


Yang ni punya macam atas tadi cuma yang ni anon takleh komen . am i rite ?


3. Ini boleh lagi laa .



Ni yang tak pakai pop up window . dan membenarkan anon untuk komen jugekk. ataupun guna Name & url tuh. so yang ni aku reti lagi .

TETAPI !

Comment box yang sama di atas iaitu tak menggunakan pop up dan tak membenarkan anon atau yang Name & url tu , macam mana aku nak komen ea? mai habaq sat . aku serius tak reti ni .
Buta it tahap ketiga ( cece tak letak pulak tahap keempat tuh ).
Ka memang tak boleh komen langsung ha ? Ce kabo sket bg mengurangkan kelengaian aku ni .


Dahtu aku kena buat macam mana ha ?

.
.
.




Ok nak masuk bab 30 days blog challenge yang saja malaih nak buat berkurun tok nenek dah .


Day 9 : A photo of item you last purchased .



Ahem ahemm . haram kalot gila nak upload gak. tapi dah yang ni ja yang aku baru beli pun . Hahaha. beli masa keluaq dengan geng2 menyotong baru-baru ni. Dalam entri ( SINI )



Dan jugak pada hari yang sama , beli benda alah yang aku kempunan lama dah sejak benda tu rosak.




Jam tangan .
Kihkihh . bajet benda apa ntah cakap camtu . Huhh .
Naseb baik ada warna putih tu . I loikeee. kompius jugak nak pilih muka petak or bulat ja . Dah tengok yang petak dan warna putih tu design tak cantik pulak. Beli yang ni sajaaa :DD


Kbai .
Jom layan lagu 1 Malaysia .
Aku memang suka lagu tu taktau kenapa laa.





p/s : Semangat raya kena combine ngan semangat patriotik gak weh .
Heheheewwww .

August 23, 2011

Panas Macam Pisang Goreng Panasss !

AMARAN : Aku tengah marah ni. satgi kot . aiiiiiii ............... serius nak buat pala meluahkan perasaan sat.






Okayh. aku dalam mood bengang macam Akim dahni.
Tadi usha dari dalam rumah nampak budak laki 3 orang ni cucuh mercun
then letak bawah tong sampah rumah aku.
Naseb bek depa blah dah lepas cucuh tu.
Aku baru ingat nak gempaq depa. bodooo. hang pi buat kat rumah hang la.
Toksah duk buat kat rumah orang. ***** .


________________________________________________________






Lately nih rasa macam malas nak bercakap dengan orang ntah kenapa ntah .
Mungkin la pee-emm-ess mau lepak dengan aku balik kot.
Oh noooooo.
Seriously hilang skill berbicara aku and i like to ignore any phone calls from people.
And keep on sleeping and dreaming eventhough it'd a bad dream.
With the musics on turn up so loud.
So that masa aku tengah tidur, i will not know whether it's a call or it just a song.
Booo. im awkward.
Mesti depa bengang tahap anak hayam .
Sori weh , aku sememangnya pelik bin aneh .
Nak kawan dengan aku lagi tak ? =.=


_________________________________________________________



Dahla 21 August 2011 tu pi kelas teori n praktikal kereta.
Macam apa gi. kelas teori 3 jam takpa lagi walaupun menguap jugak la aku pun.
Naseb baik ada sorang kakak ni macam bestfriend aku dy punya gaya dll.
Aku beramah mesra dengan dy la apa lagi.
Mai tang kelas praktikal .. hareeeee .
Jemm teruih aku.




Masa first dy tunjuk 5 benda kena buat lepas masuk dalam kereta tu.
Aku macam , ohh okayh. i got it !
Memang semangat gila babi walaupun cuak tahap ke-4.
Dapat trainer ni , aku dengaq nama dy macam so-so ja.
Macam garang tak garang ja.
Then dah jumpa tu, ohhh muka dy takda laa garang mana pun kan.
Uuuu i loikeee.




Tuptup masa masuk dalam kereta . demmmm .
Aku kena teruk kot.




Cikgu mula2 tu cakap,
atleast first benda kena buat masa masuk dalam kereta tu bagi la salam dulu if trainer tu Muslim.
Aku ? arghhh. aku tengok dy buat muka ketat pulak.
Macamana ni ........ punya laa aku cari idea nak cakap apa.








Babak 1


Tiba-tiba aku pi cakap aku neves / takut .
Beliau : dah takut tu macamana nak bawak kereta ? ( nada serius )
Aku : takdakla. sbb tak biasa bawak =.='
Beliau : ( diam. konsentret bawak keta )
Aku : =.=!




Babak 2


Sampai dah dekat tempat nak start tu, beliau suruh tukar seat.
Aku kan ada bawak beg. dahtu aku pegang laa nak letak kat belakang.
Bukannya aku nak bawak letak sebelah aku masa drive.




Beliau : beg tu letak la. takkan duk nak bawak masa tengah drive kot.
Aku : Haaaa . nak letak kat belakang =.=








Babak 3


Dah masuk dalam kereta tu , beliau suruh buat 5 benda basic masa mula2 masuk kereta.
Okay. Ejas seat . ejas side mirror. pakai seatbelt. makesure gear. start enjin then test wiper signal dan lampu.




Tapi ... OMG .. aku jadi macam orang bengong ja.




Masa test wiper, aku tgk cikgu pagi tu cakap buat yg ke-3 terus.
Aku taktau la aku silap dengar ke apa. dah , aku buat la yg ke-3 terus.
Tak stop kat 1 dan 2 .


Beliau : Ni, wiper ni dy ada step dy. 1 , 2 , 3. Yang duk pi lajak sampai 3 teruih buat apa?
Aku : Ohh ok . (sambil buat lain)
Beliau : takpayah duk kalut sangat nak tekan laju2. slow2 dah.
Aku : (*OO*)






DAN !
Aku blank kat test LAMPU tu.
Ok aku memang bodoh tahap apa lagi tak penah bawak kereta langsung . taktau apa langsung.
Shame on me .
Kebetulan dalam kelas pagi tu aku rasa macam dy tak bagitau pulak pasal lampu.
Bangang bangang bangang.






Aku : ( dah habes test signal semua dah )
Beliau : Hahh , 1 lagi apa ? lupa dah ?
Aku : Err .....
Beliau : Lampu mana lampu ?
Aku : Aaaaaaa .......
Beliau : Emphh lampu tang mana ? pagi tadi dy tak habaq ka ???
Aku : Ntahh. tapi dalam kertas tu ada tulis pasai lampu.
Beliau : Ni haa, lampu tang ni .... heiyy
Aku : Ohh okayh .... =.="








Masa make sure free gear, aku buatla macam apa yang cikgu pagi td buat.


Beliau : tak payah duk buat kasaq sangat la. slow2 tukaq gear tu. ( tobat main gear tu  beliau paling bengang dengan aku. sebab tak lancaq. asyik salah dan tersangkut2 )

Aku : @#$!& ( dalam hati )


Beliau : ( meneruskan aktiviti meleter aku cukup2 )


Aku : AKU TAK PENAH BAWAK KETA LAGI LA , SO AKU TAKTAU NATANG PA !!! ( dalam hati )


Beliau : Buat sampai boleh dulu. kalau tak boleh tak jalan. macamana nak bawak keta kalau gear tak cekap gi.


Aku : .................................................. ( -..- )




____________________________________________________________




Kena marah kena marah dan terus kena marah .
Sebab tekan clutch tak rapat pastu terus nak tukaq gear.
Sebab masa brek salah.
Sebab tak angkat clutch pi tekan minyak.
Pegang stereng pun tak betoi.




Dan blablablaaaaaaaaa ...................................






Lama2 dah okeh sikit. then masa dah habis masa yg first tu,
aku lah manusia paling bahagia dalam dunia. rehat sat. pi semayang.
Pukul 2 petang sambung balik.


Petang tu punya test, beliau dah tak beletiaq dah kat aku.
Lega baq hang.
Kalau dak duk berbulu telinga aku kena pangkah. heiyy.
Saborr je la. naseb baik aku ni beperikemanusiaan lagi.




Masa dah tamat tu, masuk la dalam bilik ni untuk ambik cap jari.
Ohh menn. ada trainer hensem kot. KAHKAH.
First trainer yang aku tengok masa first time pi tempat tu.
Dahla dy senyum kat aku pulak tu.
Pastu lepas keluaq dy tegoq pulak balik mai dengan sapa tadi . ( ba alif ba ya GALAK aku ni )




- SILA JANGAN MENGUMPAT DI BULAN PUASA YEA? -




kihkihkihh . ( bukan selalu aku galak weh )


OKBYE. malas dah.

August 21, 2011

Mai Aku Nak Cerita

HAHAHAHAHAHAHAAHHAHAH !
( tudiaa mukadimah gelak macam nak tercabut usus )


Gila lawak habaq hang tengok Hitz Tv K-Pop Talent nih .
Serupa macam time aku tengok video Cinta 24:7 tu.
Yang lakinya duk bajet Super Junior pulak...
Yang perempuannya duk terjerit-jerit.
Nak pegang2 tangan  retisss tu lah kononnya kan ? =.="
Adooooi.
Serius pagi aku ceria dengan adanya klip video tu. bhahaha.




Yg K-Pop Hitz Talent ni ....
Memang laa kan ada usaha tu . tapi yang group lelaki aku tengok tadi nih.
Mak aiii punya liuk lentok badan . kalah aku. huhh . ego gua tercabar oke ? HAHA. puihh.
Group Melayu kot.
Dahtu pilih pulak lagu group K-Pop pompuan untuk menari . ishhh !
Sabaq ja laaa.
Ada yang sorang tu macam ....
........... ehh aku dah ada unsur2 mengutuk tahap kritikal dahni . sekiann.

.
.
.
.


Kelmarin keluaq dengan geng Payazen.
Perghhh dah lama aku tunggu saat-saat depa balik rumah dan bawak aku keluaq.
Almaklumlah lesen tak habis lagi.
Drebar kereta ( JoJo ) ajak keluaq pi 'shooting' iklan Ramadhan pulak.
Asaimen yang dy kena submit minggu depan kot.
Mana boleh blah. Lawak okeh .
Duk buat pala berlakon nak beli ayaq Yeos untuk bukak puasa.
Dengan Mak Ti dan Fatin .
Sorang lagi pelakon tambahan , jadi orang lalu lalang , Ida . hahahah.




Plus drebar kereta nak beli baju raya.
Pilih kemain lama makcik ni. hahaha .
Tengok2 aku yg dapat dulu.
Padahal aku pi tu nak survey ja dulu. dahtu aku pulak yg beli awal pada dy.
Ishh la JoJo toekk :P
Cari yang dy saja dah sampai berjam2.
Naseb laa jumpa jugak. kalau tak ..............
aku sepak hang JoJo weh . HAHA.


Jalan punya jalan .
Pusing punya pusing ( macam laa besaq sangat Jitra Mall tu)
Terjumpa someone ! wahwahh !
Memang niat dihati nak jumpa kot.
Dari semalam rasa nak mesej bagitau kata nak jumpa.
Jodoh pulak kan Tuhan bagi terserempak duk tak duk masa tengah jalan.


Aku dengan muka terkejut beruk yang buruk benoo tu pun menyapa ,


" Ehh ampaaaaaaaaaaa ! Jumpa jugak kat sini . "
( beserta gaya teruja tak hengat dah . heee ^^ )




Inilah beliau . itu dia gadis bertudung merah.
Hatiku tergoda tergugat ~

.
.
.

Okayh ini gambaq selebihnya yang sikit saja :)




oops candid .



( Duk tunggu Ida upload gambaq laa. Tengah cewi edit blog letteww, wahahah )


Lepas habis beli dan kami pon membelah ke rumah JoJo untuk 'shooting' yang terakhir. Lagi hampeh kot.
Aku tak habis2 nak gelak ja. haisss =.='
Tolonglaa paham . lawak duk ngan puak2 ni.
Dah penat2 semua rehat sat.
Dan petang sikit tu pi bazar dekat situ.
Haram tak beli papon. tgk orang beli ja,
Duit dah habis. tinggai 2 hengget berapa kupang ja. heeeee.


LEPASTU balik rumah masing-masing.
Sesungguhnya aku bahagia harini.

.
..
...

Dan tak lupa jugak ....
I wanna wish happy birthday kepada abang kandung aku , Mohd Suhail.
Dengan ucapan semoga menjadi lebih matang dalam segala segi.
Semoga mendapat jodoh yang terbaik ..
Dan semoga dapat membahagiakan hati family yang kadang2 agak rapuh ini.
Huhu ................

( malas nak letak gambaq. aku takut. HAHA )




Tapi yang ni aku berani letak gambaq. Kihkihh. sori lerrr.




And also to my *tetttt ( pulonness )

Happy Birthday to you, A.W ...
Semoga makin hensem ..
Semoga lebih matang jugak daripada dulu2 yang hingusan ..........
Dah doploh taon dah kot.
Belajaq rajin2 noh ... hermm......
Sori if ada salah apa2 .. memang ada pun ...
Selamat hari raya .. ( tetiba. haha )

Dan semoga mendapat jodoh yang terbaik .... ;)




p/s : jam menunjukkan pukul 4.15 pagi. mampoih ngantok aku 3jam esok kelas teori kereta tu. arghh