August 25, 2011

Tolong Gue, Kalian | 30 Days Blog Challenge : Day 9

Aaaaassalaaaamualaikum Cikguuuuu ............
( nada budak sekolah bagi salam )




Weh ! Nak mintak tolong nih .
Aku ni kalau dah baca entri orang tu , memang la ada nafsu jugak kan nak komen .
So disebabkan aku ni buta IT sikit ,
Aku pun nak mintak hampa habaq sat kat aku macam mana nak buat kalau jadi lagu ni haa .
Tudiaa , baca tu bagi pekat piau utagha sikit nohhh .




1. Kalau macamni aku reti lagi nak komen .





Yalaa. yang pop up window tu kan . senang ja dah yang tu .
Dan yang ni allow cik anon untuk komen jugak.



2. Kalau macamni pun reti lagi


Yang ni punya macam atas tadi cuma yang ni anon takleh komen . am i rite ?


3. Ini boleh lagi laa .



Ni yang tak pakai pop up window . dan membenarkan anon untuk komen jugekk. ataupun guna Name & url tuh. so yang ni aku reti lagi .

TETAPI !

Comment box yang sama di atas iaitu tak menggunakan pop up dan tak membenarkan anon atau yang Name & url tu , macam mana aku nak komen ea? mai habaq sat . aku serius tak reti ni .
Buta it tahap ketiga ( cece tak letak pulak tahap keempat tuh ).
Ka memang tak boleh komen langsung ha ? Ce kabo sket bg mengurangkan kelengaian aku ni .


Dahtu aku kena buat macam mana ha ?

.
.
.




Ok nak masuk bab 30 days blog challenge yang saja malaih nak buat berkurun tok nenek dah .


Day 9 : A photo of item you last purchased .



Ahem ahemm . haram kalot gila nak upload gak. tapi dah yang ni ja yang aku baru beli pun . Hahaha. beli masa keluaq dengan geng2 menyotong baru-baru ni. Dalam entri ( SINI )



Dan jugak pada hari yang sama , beli benda alah yang aku kempunan lama dah sejak benda tu rosak.




Jam tangan .
Kihkihh . bajet benda apa ntah cakap camtu . Huhh .
Naseb baik ada warna putih tu . I loikeee. kompius jugak nak pilih muka petak or bulat ja . Dah tengok yang petak dan warna putih tu design tak cantik pulak. Beli yang ni sajaaa :DD


Kbai .
Jom layan lagu 1 Malaysia .
Aku memang suka lagu tu taktau kenapa laa.





p/s : Semangat raya kena combine ngan semangat patriotik gak weh .
Heheheewwww .

4 comments:

ainaa kz said...

kalo mcm tu, mmg tak boleh rasanya. means, dia open comment kpd yg dia benarkn shj. hmm if I'm not mistaken. Nway, UPU masuk mana? :)

Lily Suhaili said...

@Ainaa , kan? nak komen tgk2 cmtu plak,adehh luntur semangat sat. heeee. dapat uum :)
weh apa url blog hg weh . nak tau..

ainaa kz said...

haha~ aku punya blog tak best mcm kau. suka gila ayat kedah penang kau. terbaik! nway, mine luckyoften.blogspot.com :)

Lily Suhaili said...

Hahaha, aku main bantai ja.
Tenkiu , aku nak pi melawat pulak :)