August 23, 2011

Panas Macam Pisang Goreng Panasss !

AMARAN : Aku tengah marah ni. satgi kot . aiiiiiii ............... serius nak buat pala meluahkan perasaan sat.






Okayh. aku dalam mood bengang macam Akim dahni.
Tadi usha dari dalam rumah nampak budak laki 3 orang ni cucuh mercun
then letak bawah tong sampah rumah aku.
Naseb bek depa blah dah lepas cucuh tu.
Aku baru ingat nak gempaq depa. bodooo. hang pi buat kat rumah hang la.
Toksah duk buat kat rumah orang. ***** .


________________________________________________________






Lately nih rasa macam malas nak bercakap dengan orang ntah kenapa ntah .
Mungkin la pee-emm-ess mau lepak dengan aku balik kot.
Oh noooooo.
Seriously hilang skill berbicara aku and i like to ignore any phone calls from people.
And keep on sleeping and dreaming eventhough it'd a bad dream.
With the musics on turn up so loud.
So that masa aku tengah tidur, i will not know whether it's a call or it just a song.
Booo. im awkward.
Mesti depa bengang tahap anak hayam .
Sori weh , aku sememangnya pelik bin aneh .
Nak kawan dengan aku lagi tak ? =.=


_________________________________________________________



Dahla 21 August 2011 tu pi kelas teori n praktikal kereta.
Macam apa gi. kelas teori 3 jam takpa lagi walaupun menguap jugak la aku pun.
Naseb baik ada sorang kakak ni macam bestfriend aku dy punya gaya dll.
Aku beramah mesra dengan dy la apa lagi.
Mai tang kelas praktikal .. hareeeee .
Jemm teruih aku.




Masa first dy tunjuk 5 benda kena buat lepas masuk dalam kereta tu.
Aku macam , ohh okayh. i got it !
Memang semangat gila babi walaupun cuak tahap ke-4.
Dapat trainer ni , aku dengaq nama dy macam so-so ja.
Macam garang tak garang ja.
Then dah jumpa tu, ohhh muka dy takda laa garang mana pun kan.
Uuuu i loikeee.




Tuptup masa masuk dalam kereta . demmmm .
Aku kena teruk kot.




Cikgu mula2 tu cakap,
atleast first benda kena buat masa masuk dalam kereta tu bagi la salam dulu if trainer tu Muslim.
Aku ? arghhh. aku tengok dy buat muka ketat pulak.
Macamana ni ........ punya laa aku cari idea nak cakap apa.








Babak 1


Tiba-tiba aku pi cakap aku neves / takut .
Beliau : dah takut tu macamana nak bawak kereta ? ( nada serius )
Aku : takdakla. sbb tak biasa bawak =.='
Beliau : ( diam. konsentret bawak keta )
Aku : =.=!




Babak 2


Sampai dah dekat tempat nak start tu, beliau suruh tukar seat.
Aku kan ada bawak beg. dahtu aku pegang laa nak letak kat belakang.
Bukannya aku nak bawak letak sebelah aku masa drive.




Beliau : beg tu letak la. takkan duk nak bawak masa tengah drive kot.
Aku : Haaaa . nak letak kat belakang =.=








Babak 3


Dah masuk dalam kereta tu , beliau suruh buat 5 benda basic masa mula2 masuk kereta.
Okay. Ejas seat . ejas side mirror. pakai seatbelt. makesure gear. start enjin then test wiper signal dan lampu.




Tapi ... OMG .. aku jadi macam orang bengong ja.




Masa test wiper, aku tgk cikgu pagi tu cakap buat yg ke-3 terus.
Aku taktau la aku silap dengar ke apa. dah , aku buat la yg ke-3 terus.
Tak stop kat 1 dan 2 .


Beliau : Ni, wiper ni dy ada step dy. 1 , 2 , 3. Yang duk pi lajak sampai 3 teruih buat apa?
Aku : Ohh ok . (sambil buat lain)
Beliau : takpayah duk kalut sangat nak tekan laju2. slow2 dah.
Aku : (*OO*)






DAN !
Aku blank kat test LAMPU tu.
Ok aku memang bodoh tahap apa lagi tak penah bawak kereta langsung . taktau apa langsung.
Shame on me .
Kebetulan dalam kelas pagi tu aku rasa macam dy tak bagitau pulak pasal lampu.
Bangang bangang bangang.






Aku : ( dah habes test signal semua dah )
Beliau : Hahh , 1 lagi apa ? lupa dah ?
Aku : Err .....
Beliau : Lampu mana lampu ?
Aku : Aaaaaaa .......
Beliau : Emphh lampu tang mana ? pagi tadi dy tak habaq ka ???
Aku : Ntahh. tapi dalam kertas tu ada tulis pasai lampu.
Beliau : Ni haa, lampu tang ni .... heiyy
Aku : Ohh okayh .... =.="








Masa make sure free gear, aku buatla macam apa yang cikgu pagi td buat.


Beliau : tak payah duk buat kasaq sangat la. slow2 tukaq gear tu. ( tobat main gear tu  beliau paling bengang dengan aku. sebab tak lancaq. asyik salah dan tersangkut2 )

Aku : @#$!& ( dalam hati )


Beliau : ( meneruskan aktiviti meleter aku cukup2 )


Aku : AKU TAK PENAH BAWAK KETA LAGI LA , SO AKU TAKTAU NATANG PA !!! ( dalam hati )


Beliau : Buat sampai boleh dulu. kalau tak boleh tak jalan. macamana nak bawak keta kalau gear tak cekap gi.


Aku : .................................................. ( -..- )




____________________________________________________________




Kena marah kena marah dan terus kena marah .
Sebab tekan clutch tak rapat pastu terus nak tukaq gear.
Sebab masa brek salah.
Sebab tak angkat clutch pi tekan minyak.
Pegang stereng pun tak betoi.




Dan blablablaaaaaaaaa ...................................






Lama2 dah okeh sikit. then masa dah habis masa yg first tu,
aku lah manusia paling bahagia dalam dunia. rehat sat. pi semayang.
Pukul 2 petang sambung balik.


Petang tu punya test, beliau dah tak beletiaq dah kat aku.
Lega baq hang.
Kalau dak duk berbulu telinga aku kena pangkah. heiyy.
Saborr je la. naseb baik aku ni beperikemanusiaan lagi.




Masa dah tamat tu, masuk la dalam bilik ni untuk ambik cap jari.
Ohh menn. ada trainer hensem kot. KAHKAH.
First trainer yang aku tengok masa first time pi tempat tu.
Dahla dy senyum kat aku pulak tu.
Pastu lepas keluaq dy tegoq pulak balik mai dengan sapa tadi . ( ba alif ba ya GALAK aku ni )




- SILA JANGAN MENGUMPAT DI BULAN PUASA YEA? -




kihkihkihh . ( bukan selalu aku galak weh )


OKBYE. malas dah.

9 comments:

fienazzuki said...

ngek la ang..hahah..cian asyik kena mqah ja an time tu..sabo jelah an...yg last mmg xlh belah..hak3...

Lily Suhaili said...

@Fienaz : Ahhh tu la pasai . tak habes2 kena marah . wuaaaaaa.
last tuh memang. HAHAHA <3

Syaza Nadhirah said...

haha , lawak laa lily . kami dulu pon bodo jaa masa nak belaja . dah laa gagal jpj mase first test . naseb baik sblm msuk matrik sempat ulang balek . nak maen gear mcm bangang gila kan . sekarang dah boley bawak mcm org gilaa taiko dah . haha jgn jeles naa , nnti lily ada lesen msti gila sangap ar bwk keta . haha

NaF said...

hahahahaaha.
sama la macam saya dulu.a sekkena marah ja. tapi buat hati keras dahla. :) goodluck yeee? ^^

NaF said...

hahahahaaha.
sama la macam saya dulu.a sekkena marah ja. tapi buat hati keras dahla. :) goodluck yeee? ^^

Lily Suhaili said...

@Syaza , kan ? zero tahap anak hayam gi masa pi sana . serius laa berbulu ja telinga kena nih. HAHAHA. jeles jgk nih ! nak tunggu gak tahap kensangapan bawak kereta tu :P

Lily Suhaili said...

@Kak Naf, dahla bulan puasa pulak kan . dua2 bajet bengang kot. HAHAHA. tenkiuu ^^

she clumsy making story :) said...

lily cacat cacatb CACAT ! weyh bogek gila. lawoook ouh. comey toi. pasai wiper n lampu taley blah. HAHAH
len kalikalo dy dok bising lagy kan. hg ckp ja sapa byaq hang??? kalo aku pandai aku ta BLAJAQ boddddd******.
hahaha well suka suka :)

Lily Suhaili said...

Hareyy .
sekali kena cacat . hahahahh
aku kata lam hati ja la yg mampu weh.
macehh alyaa ^^