July 15, 2011

Moviesss Dan Tawaran

Cerita hari ini adalah, jeng jeng jengggg ~
Mari kita membuat Movie Marathon versi Melayu punya ! Heheheeee.
Movie yang berkurun manahala dah nu. Kahkahh. Biasalaa, tak sempat pi wayang, kita layan kat rumah ja la. Sobsobss. Betoi dak ? =]



 Penunggu Istana ni aku tak suka sangat la. Tapi dah kak aku download then ajak tengok, tengok je la. Grrr. Uncle Seekers hingaq (bising) gyla dalam tu mula2. Harharharr.  Pelakon tak dikenali. Tapi ada sorang ni ja aku penah tengok pun. Tak seram pun . Yang aku tau, pompuan tu menjerit ja keja. Haihh. Sampai mak aku bangun dari tidoq mai usha plus kutuk2 jeritan tersebut . =.="


Cerita mengarut !
Tapi layan jugak la. HAHAH. Macam over ja pompuan tu. Tapi aku suka style dy. Sempoiii. Tapi oke jugak la. Farid Kamil & Pierre Andre berhati suci murni sikit.



AKU BENCI CERITA NI ! Grrrrrrrrrr. Hantu dy lawak gyla ! AHAHAHAHAHA ! Siap ending , hantu duk headbanging boleh. Boleh plak ada orang kata ending dy sedih. Hishh, mengarut ! Kilafairy berlakon gedik memang jadi ahh. Sampai aku meluat.




SERU MENYERU anda . Aummmm. Haaaa, cerita ni best ! Tapi aku kompius, ni cerita hantu ka cerita bunuh2. Haihhh. Tapi stai. Sebab part terkejut dy nak agak best jugak. Hantu dy much better la daripada Karak punya hantu. Tapi ending cerita ni takleh blah ! Ahahahahaha !


Nur Amina , Adam , Aidil.
Hehehee. Best la cerita ni. Scene dy cantik. Flashback cerita dy pun cantik. Lagi satu, aku suka sebab movie ni kan macam Islamik sikit. Ada jugak la part sedih. Aku suka aka tacing yang Mamat tanya kat Adam masa Adam terlantar kat hospital ,


" Abang, kenapa orang baik2 selalu pergi dulu ? Kenapa tak orang jahat macam saya? "


Doa Adam pulak masa kemalangan :

" Kau ambillah apa sahaja kecuali dia (Nur). "


Dialog Aidil kat Amina :

" Selagi abang hidup, abang akan sentiasa ada disisi Adam dan Nur. "
(memang sampai ke tua dy ada disisi Nur pun lepas Adam dah mati.)
.
.

HAHA. Feeling lebih la plak haku nihh. Oke dah !




Tak sabaq nak tunggu Isnin minggu depan. Episod akhir JUVANA. Nak tengok apa jadi ngan Warden dan cikgu2 lelaki sekolah juvana yang teramat saiko! Tuihhh *geram


Alhamdulillah, syukur :)

14 comments:

aliah amirah said...

congratz eh..same2 lah kte dpat u...tahniah :)

Lily Suhaili said...

Heee, welkem n same goes t you ;)

mikaduki said...

congrate2..heee apapon
321 cinta,Sam enseeemmmm
Nur kasih, romantisss
penunggu, istana siaall
seru, x tengok
juvana , i love budak kedah
karak, emm nothin


UUM ?? woowwww...hebat,luarbiasa...hehehehe

Lily Suhaili said...

Hahaha tapi karak lagi tak best . hampeh gyla cta dy.

heee. macehh ida cayang ^^

Liyana Aziz said...

tahniah dear.... dapat uum, nun kat kedah kan? heheheheeehe...

among all, yana pilih Nur Kasih! superb even 90% kisah sedih.. =)

NaF said...

buleh saya taw pasepa nk komen kna cmni? hehe. btw, congrate! :DD tapi alaaa, awat duk kedah gk. haihh. bila boleh jumpak xtaw. hehe

Lily Suhaili said...

@Liyana Aziz , tq ! hehee. yupp, nur kasih best !



@Kak Naf , tq ! hehee. dari dulu gi dapat yg dekat2 ja. huuu. komen tu, taktau. komen dy cacat . huaaaaa.

Fyqa said...

t'baek punya rview !












btw, congrts :)

Lily Suhaili said...

@fyqa , heeee, berangan nak jadi tukang review filem lak. haha.

thanks ! :D

blognizamlah said...

elope..singgah sini...^^, btw congratz cos nt jd student uum...btw, WELCOME MY JUNIOR...^^

Lily Suhaili said...

Heee, uum jugak ka ?
Haha, thankss :D

Katie Jamaludin said...

congrates...:)
i dah habis degree n skrg seeking for job. ssh jua nak cari job ni tau :(

Izzati Nazifa said...

lily, congratz. slalu balik umah la nanti =)

Lily Suhaili said...

@Katie Jamaludin , hee, thankss !
Tu laa. Kakak sy pun dh habes tp kerja tak tetap. Takut =="


@Izzati Nazifa , hahaha. Tq ! Balik sediaaa. Tak homesick dah.