September 02, 2011

Hari Raya Celebration

How's your hari raya celebration ? Mine was good ... perhaps.
Kadang ada rasa best . kadang rasa something wrong somewhere. HOHO
Malam raya balik Perak. sampai2 pun semua dah tidoq.


Aku rasa macam banyak benda nak taip tapi rasa macam ..... ntahh .




On the 1st day of hari raya :




Dah macam kad raya dah aku nengoknya .


Adik bongsu ayah aku yg perempuan tu,
Cu Teh with her hubby and her sudah-tak-hyperactive-seperti-dulu-son. Anak dy yang 2 orang lagi tak balik pulak.

Wakil dpd family Pak Lang yea. Theehee. Yg pinkies tu aja twin. Baju kuning tu bukan. tapi nampak sama ja. Kan? Baju merah tu kakak kepada twin tersebut & baju kuning tu anak buah depa. ( aku ja tadak anak buah lagi. sobss )


Acewah bapak aku buat ala ala chomey pulak . kihkihh.

Olie, Lili , Wawa, Mawar, Lala, Ella







I loikeee this pic sebab aku suka number 7 .





Belakang kampung ada laut . Cantik ! Kalau la aku dah kawen, aku ajak laki aku lepak sini ja la time tuh. Wahahaha . Gedik .



Time malam duk layan Nur Kasih The Movie pulak kan. Hahaha.
Tetiba tengok cerita tu aku rasa macam Adam buat terok gila. HAHAHA.
Tapi aku suka ja cerita tu.  Dah yang Pak Su aku ni pulak duk tak paham sebab cerita tu banyak flashback sangat. Dy pening. Mai ending orang tengok cerita tu. Yang dy pi usha padi dalam ending part tu. aiyarkkkk !
Siap cakap kata padi tu tak masak lagi laa.
Ngaaa ~


.
.
.




2nd Day of Hari Raya :

Petang dalam pukul 3 tu dah mula gerak balik dah. Tapi sebelum tu singgah beraya jap kat rumah sedara kat area kampung then heading to Penang ( Mak Ngah's house ). Dy buat makan2 sikit. Mee goreng basah. Yummy. Gila. aku makan memang sampai sengkak la. Gemok boroi buncit semua ada la kat aku -.-'


Kiranya family sebelah mak aku, baru jumpa Mak Ngah je la. yang lainnya belum lagi. Ermmmm.






Sayangilah haiwan . Sekian  =P

6 comments:

Etong said...

hehehe best tengok gmbr2 raya tuuu! hehehee selamat hari rayaa ;)

Lily Suhaili said...

@Etong , Heeee :P

selamat hari raya jugak ^^

ainaa kz said...

salam syawal lily! hahaha~ suka la cara hang duk taip gaya kedah cakap2

she clumsy making story :) said...

jeles T_T

Lily Suhaili said...

@Ainaa , Selamat hari raya ! maaf zahir batin :DD

heee, tu laa . sbb tak reti taip formal punya. adess . haha

Lily Suhaili said...

@Alyaa, awat hang jeles ni.. selamat hari raya weh . maaf zahir batin :DD